Hledáte zdravější náhradu za chléb a pečivo, které je plné pšenice, lepku a sacharidů? Zkuste tyto
nízkosacharidové a bezlepkové chleby, které si zamilujete na první kousnutí.
Low-Carb chléb a pečivo je z nutričního hlediska zdravou alternativou klasického pečiva. Základní směs tvoří ořechy a semínka, které rychle snižují glykemický index a chléb dostává zcela unikátní vlastností na rozdíl od běžného chleba a pečiva.
Nízkosacharidový chléb a pečivo využijete úplně stejně jako běžné pečivo: na chlebíčky, toasty, sendviče, jednohubky, topinky, ale také jako krutony do polévek či salátů, nebo jako přílohu k omeletám či ke guláši.
V současné době máme nabídce dva základní druhy chleba: tmavý semínkový chléb z kokosové mouky a světlý chléb z mandlové a kokosové mouky. Low-Carb chléb lze zakoupit přímo hotový nebo směs pro upečení doma.
Výrobek, který neobsahuje pšenici, ječmen, žito, oves nebo jejich křížence.
Výrobek neobsahující jakékoli
upravené suroviny.
Do výrobku nebyly přidány jednoduché sacharidy (monosacharidy či disacharidy).
Můžete si být jisti, že výrobek obsahuje minimálně 6 g vlákniny na 100 g výrobku.
Můžete si být jisti, že bílkoviny představují alespoň 20% energetické hodnoty potraviny.
Složení: Kokosová mouka, lněné semínko, slunečnicové semínko, dýňové semínko, chia semínko, sezamové semínko, jedlá sůl, kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný.
Alergeny: sezamová semena
Upozornění na obale: Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Spotřebujte do data uvedeného na obalu. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
Hmotnost balení: 190 g
Vyrobeno v České republice
Návod k přípravě
Potřebujete: 6 celých vajec, 75 g másla
Postup přípravy: Troubu předehřejte na 160 °C. Směs nasypte do mísy a důkladně promíchejte. Poté přidejte rozehřáté máslo, těsto by mělo mít drobivou konzistenci. Rozklepněte vejce a vyšlehejte pomocí metličky či šlehače. Vaječnou směs přilijte do těsta, opravdu dobře a důkladně promíchejte. Těsto vložte do formy na biskupský chlebíček (vyložený pečícím papírem), povrch uhlaďte. Poté vložte do trouby a pečte asi 50-55 minut na 160 °C. Po upečení chléb přikryjte alobalem a pečte dalších 20 minut při 75 °C. Hotový chléb nechte nejprve vychladnout, aby se při krájení nedrolil.
Hmotnost chleba po upečení: 550 g (± 15%)
Výrobek, který neobsahuje pšenici, ječmen, žito, oves nebo jejich křížence.
Výrobek neobsahující jakékoli
upravené suroviny.
Do výrobku nebyly přidány jednoduché sacharidy (monosacharidy či disacharidy).
Můžete si být jisti, že výrobek obsahuje minimálně 6 g vlákniny na 100 g výrobku.
Můžete si být jisti, že bílkoviny představují alespoň 20% energetické hodnoty potraviny.
Složení: Mandlová mouka, kokosová mouka, kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný, zahušťovadlo: xanthanová guma.
Alergeny: suché skořápkové plody (mandle)
Upozornění na obale: Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Spotřebujte do data uvedeného na obalu. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
Hmotnost balení: 190 g
Vyrobeno v České republice
Návod k přípravě
Potřebujete: 6 celých vajec, 75 g másla
Postup přípravy: Troubu předehřejte na 160 °C. Směs nasypte do mísy a důkladně promíchejte. Poté přidejte rozehřáté máslo, těsto by mělo mít drobivou konzistenci. Rozklepněte vejce a vyšlehejte pomocí metličky či šlehače. Vaječnou směs přilijte do těsta, opravdu dobře a důkladně promíchejte. Těsto vložte do formy na biskupský chlebíček (vyložený pečícím papírem), povrch uhlaďte. Poté vložte do trouby a pečte asi 50-55 minut na 160 °C. Po upečení chléb přikryjte alobalem a pečte dalších 20 minut při 75 °C. Hotový chléb nechte nejprve vychladnout, aby se při krájení nedrolil.
Hmotnost chleba po upečení: 550 g (± 15%)
© 2019 LC LIFE | Všechna práva vyhrazena
webdesign by karkulin